Bli turleder!

Klassetur til Lille-Tuva
Klassetur til Lille-Tuva Foto: Heidi Holmgren

Vil du utdanne deg som turleder? Nordkapp og omegn turlag inviterer til deltagelse på første steg på en turlederutdannelse 20.-22. mai i Honningsvåg. Dette er et 15-18 timers kurs (teoretisk), som kjøres som et helgekurs. Kursleder er Alf Brustad fra Senja turlag.

Kurset omfatter de to første modulene («ambassadør» og «grunnleggende turlederkurs») i Den norske turistforenings turlederutdannelse. DNT-ambassadør (modul 1) er det første og enkleste nivået, og er en utdanning for organisering og gjennomføringen av turer uten bruk av kart og kompass (3 timer). Grunnleggende turlederkurs (modul 1+2) er det neste nivået. Med dette kurset er du godkjent turleder sommerstid med begrensinger til sti og vei i nærmiljøet (15 timer). Deltakerne skal blant annet lære om turleders rolle, risikovurdering, grunnleggende kart og kompass, og ernæring og bekledning på tur.

Vi håper deltagerne vil få god kunnskap om det å være turleder, slik at de også ønsker å stille som turleder på våre turer etter kurset, sier Kristin Haga Martinsen i Nordkapp og omegn turlag. Vi har fremdeles ledige plasser til kurset, og interesserte bes melde seg på til turlaget (nordkapp@turistforeningen.no) snarest. Kurset er gratis for medlemmer i Nordkapp og omegn turlag, og deltakerne får utdelt kursbevis etter endt kurs.

For mer informasjon, ta kontakt med Kristin Haga Martinsen, tlf 45 43 96 38

Turlederutdanning