Nye turledere i Nordkapp

Nye turledere i Nordkapp og omegn turlag utdannet av Alf Brustad (Senja Turlag)
Nye turledere i Nordkapp og omegn turlag utdannet av Alf Brustad (Senja Turlag) Foto: Heidi Holmgren

Sist helg forsterket Nordkapp og omegn turlag turlederstaben sin med åtte nye utdannede turledere. 

- Turlaget vårt vokser stadig, og med flere turledere kan vi lage ennå flere turer som passer til ulike deltagere, sier leder i Nordkapp og omegn turlag Heidi Holmgren.

Det er et mål for Nordkapp og omegn turlag å utdanne egne turledere. Dette er for å kvalitetssikre turene både med hensyn til sikkerhet, samhold og læring for deltagerne på tur, samt stimulere til å drive et enkelt, aktivt, trygt og miljøvennlig friluftsliv i tråd med den norske friluftslivstradisjonen.  I helga har deltagerne i Honningsvåg gjennomgått sentrale temaer som orientering, veivalg, ledelse og kommunikasjon.  Helgas kurs var et grunnleggende turlederkurs som fokuserer på turledelse sommerstid langs stier og veier i nærmiljøet.

- Vi er veldig glad for å forsterke staben vår med frivillige turledere. Ekstra flott er det at turlederne tar kunnskapen sin med seg både inn i samarbeidet turlaget har med skolen i Nordkapp og sommerens Friluftsskole Aktiv sommer. I tillegg ønsker vi å arrangere flere langturer langs stiene våre både på Magerøya og innlandet. Barnas turlag er fremdeles et viktig satsningsområde fordi en tidlig smak på friluftslivet gjerne varer livet ut. Målet vårt er å få stadig flere med på tur ut i naturen, og at det skal være en trygg og god opplevelse for alle som blir med turlaget på tur, avslutter Holmgren.  

Skoletur til Falkebergbukta
Skoletur til Falkebergbukta Foto: Wenche Dahl