Nytt mannskap i Nordkapp og omegn turlag

Karin Rustad, nyvalgt styreleder i Nordkapp og omegn turlag
Karin Rustad, nyvalgt styreleder i Nordkapp og omegn turlag

Nordkapp og omegn turlag har nylig avholdt årsmøte, og nytt styre med ny styreleder er valgt. Karin Rustad er nyvalgt turlagsleder og med seg i styret har hun fått et sterkt mannskap bestående av Bengt Altmann, Kamilla Remman, Edelh Ingebrigtsen, Kjell Vidar Forsberg, Wenche Dahl og Tore Storhaug. 

Nordkapp og omegn turlag ble startet i 1996 og har i løpet av sine 24 år utviklet seg til en viktig og veletablert organisasjon i Nordkapp. Turlaget omfatter også nabokommunene Porsanger, Måsøy, Lebesby og Gamvik hvor det er et mål å skape egne turlagsgrupper. Turlaget arbeider målrettet og allsidig for å tilrettelegge for et enkelt og aktivt friluftsliv for alle. Det er opp gjennom årene gjennomført blant annet utbygging av lysløype, bygging av grillhytte, merking av turstier og ikke minst arrangert veldig mange turer, både for små og store.  


Turlagsveteraner

-Det er fint å gi stafettpinnen videre til nye ildsjeler som brenner for friluftslivet, sier avtroppende leder Heidi Holmgren. Holmgren har vært leder i turlaget siden 2011. Jeg kom med i turlaget i 2003 som sekretær og leder for Barnas turlag. I alle disse årene har turlaget vært en viktig del av livet mitt. Alle turene jeg har fått oppleve og alle menneskene jeg har fått bli kjent med er en sann berikelse. Det ville jeg aldri vært foruten, sier Holmgren.


Turlagsveteranen Kristin Haga Martinsen gir også sin styreplass videre etter 13 år i turlagsstyret. – Det er flott at frivilligheten lever så sterkt i Nordkapp, og at aktiviteten i turlaget utvikler seg videre med ny besetning i styret. Årene i turlaget har vært veldig spennende, sier Martinsen.


Turlederutdanning

Det nye styret skal nu ta turlaget i Nordkapp videre. Mange i styret har turlederutdanning. Det er et godt utgangspunkt for et ennå sterkere fokus på turlagsturer og naturopplevelser for barn, ungdom og voksne. -Turopplevelsen er kjernen i turlagets aktivitet og jeg elsker å være på tur sammen med mange andre. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt, sier nyvalgt leder Karin Rustad.   


Årsmøtet valgte også personer til de åtte ulike utvalgene/komiteene som arbeider sammen og ved siden av styret for å gjennomføre de ulike oppgavene i turlaget. Det er et eget utvalg for Barnas turlag, DntUng, DntSenior, hytteutvalg, sti og merkeutvalg, skiløypeutvalg og hytteansvarlige.    

Turlagsveteranene Kristin Haga Martinsen og Heidi Holmgren gir etter henholdsvis 13 og 17 år i styret stafettpinnen videre.
Turlagsveteranene Kristin Haga Martinsen og Heidi Holmgren gir etter henholdsvis 13 og 17 år i styret stafettpinnen videre. Foto: Nordkapp og omegn turlag