Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Nye turledere i Nordkapp

Nye turledere i Nordkapp og omegn turlag.Fra venstre Jostein Vae, Wenche Dahl, Ellen-Johanne Kvalsvik (instruktør), Guro Martinsen, Karin Rustad og Oskar Johansen.
Nye turledere i Nordkapp og omegn turlag.Fra venstre Jostein Vae, Wenche Dahl, Ellen-Johanne Kvalsvik (instruktør), Guro Martinsen, Karin Rustad og Oskar Johansen.

Sist helg utdannet Nordkapp og omegn turlag fem nye turledere i laget. Den Norske Turistforening utdanner egne turledere. Turlederutdanningen er en nasjonal standard som kvalifiserer til å lede turer for DNT uansett hvor i landet du er. 

Grunnleggende turlederutdanning gir en enhetlig basiskompetanse som sikrer trygghet og trivsel for turdeltakerne, samt stimulere til å drive et enkelt, aktivt, trygt og miljøvennlig friluftsliv i tråd med norsk friluftslivstradisjon. Etter fullført kurs er deltagerne kvalifiserte turledere sommerstid med begrensinger til sti og vei i nærmiljøet.

- Gratulere til våre nye utdannede turledere, jubler leder i turlaget Heidi Holmgren. Det betyr veldig mye for det tilbudet vi gir, og de turopplevelsene vi kan tilrettelegge for, understreker Holmgren. - Vi er særlig fornøyd med at vi nå rekrutterer turledere fra ungdomsgruppa vår. I tillegg er vi glad for at engasjerte turfolk, som i tillegg er lærere, ønsker å øke kompetansen på friluftsliv. Dette fordi det igjen bidrar til at det kan bli enklere å aktivt inkludere friluftsliv i skolehverdagen til barn og unge i Nordkapp. Det har i en årrekke vært et bevist arbeid fra turlagets side å inspirere, motivere og tilrettelegge for at skolene mer aktivt skal inkludere friluftsliv i undervisning, og bruke naturen på Magerøya som en viktig læringsarena for elevene.  

Kurset ble ledet av den dyktige og inspirerende instruktøren Ellen-Johanne Kvalsvik, som selv er oppvokst på nordenden av Sørøya like utenfor Hammerfest. Hun legger derfor stor vekt på den turkulturen vi har her i Finnmark, og tilpasser opplegget til den naturen vi lever i. Dersom flere fra Nordkapp har lyst på denne utdanningen er det nye muligheter å delta på kurs i mai i Alta, og muligens i Hammerfest i juni. 

I løpet av kurset lærte deltagerne om DNT som organisasjon, friluftsloven og allemennsretten, hvordan pakke sekken og bekledning, turlederrollen og turplanlegging, kart og kompass og mye mer.